måndag 23 november 2009

Nu vill jag byta musik

Goderafton...
Insåg idag att jag måste byta ut lite skivor på min Ipod, har haft samma bra länge nu och spelat dem varje dag på jobbet i några veckor så jag behöver lite nytt.
Diverse skivor med dessa artister finns där nu:
Alice in chains, Amon Amarth, Bad Religion, Big Business, Bruce Dickinson, Clutch, Deathstars, Deep Purple, Dwarves, Entombed, Faith No More, Fear Factory, Fu Manchu, Gamma Ray, Green Day, Guns n Roses, Haunted, Helloween, In Flames, Iron Maiden, Kiss, Mars Volta, Mastodon, Muse, Nightwish, Opeth, Paradise Lost, Queens of the Stoneage, Ramones, Regina Spektor, Scars on Broadway, Slayer, Spinnerette, System of a Down, Them Crooked Vultures, Tiger Army, Tomahawk, Wasp, Weezer, Wildhearts och Volbeat. Om någon har nått tips till nån skiva att köpa digitalt eller på riktigt så är jag tacksam!
Håller på att lyssna in mig på Them Crooked Vultures just för tillfället, lite ojämn såhär efter några lyssningar men det finns riktiga guldkorn. John Paul Jones är 63, det varken syns eller hörs, man är inte äldre än man gör sig.



onsdag 18 november 2009

Fotboll och Fear Factory

Ja det gick ju sissådär i matchen mot italien, tråkigt spel och ett smått förvirrat svenskt lag. Kanske blir det bättre med tiden, Svensson borde dock bli petad, han suger.

Nya låten med de som nu kallar sig Fear Factory (ett hopkok av nya och gamla medlemmar som kallar sig Fear Factory medan de två andra som till hälften var Fear Factory inte är med) Powershifter är en helt okej låt, Gene Hoglans Trummande är imponerande och snabbt men låten låter som det skulle kunna vara en b-sida till valfritt spår från Demanufacture, den når inte hela vägen fram men det bådar ändå gott inför kömmande skivsläpp.

fredag 13 november 2009

Fredagmys och fredagsös

Fredag igen, har slitit som en gasell med jobb och sovit väldigt lite under veckan. Det ska bli fördjävligt skönt att vila upp sig lite i helgen med andra ord. Men fan vad jag hatar uttrycket "fredagsmys" och den dryga chipsreklamen. OLWs chips suger för den delen jämfört med svenska lantchips. Den lilla lediga tid jag haft i veckan har spenderats med Heroes, V och Californication samt lite bastande med Mr P. Efter andra avsnittet av V kan jag konstatera att trots att serien gick lite väl fort fram i första avsnittet så lugnade sig tempot lite i andra. Alla vet ju redan att de är onda ödlor så det kan ju vara förklaringen att de ville snabbspola introduktionen i avsnitt ett. Det hade man ju ingen pejl på när originalserien började visas.

Ikväll gör mitt gamla band Dozer sin sista spelning på väldigt länge då Fritz ska satsa på studier några år. Tyvärr missar jag dem ikväll men hoppas att de klämmer in någon ströspelning framöver.


Firar dem med en video dock:

torsdag 5 november 2009

Fatburner och rymdödlor

Dagens träning: Crosstrainer - Fatburner 30 min, rygg och mage 15 min. Musik: Fantomas - the Directors Cut





Kikade på nyversionen av V som gick igår, helt okej pilotavsnitt. Skitbra effekter och skådespelare. Däremot gick det hela för fort fram, man han aldrig få något grepp om karaktärerna. I originalserien byggdes det hela upp på ett betydligt bättre och trovärdigare sätt. Sen att de kallas för "V´s" känns lite fel, det ska ju vara "V for Victory" som gamla ägghuvudet poängterade i originalet. Jag ska se några avsnitt till dock.

tisdag 3 november 2009

Träna med Ramones

Dagens träningspass:
30 min på crosstrainern - program Fatburner. Musik: Rocket to Russia - Ramones
20 min styrketräning rygg och mage. Musik: Rocket to Russia - Ramones


53rd & 3rd med bröderna, featuring Lasse från Rancid


I övrigt kan jag tipsa om nya serien Fastforward om någon missade den i fredags. Det finns 6 avsnitt hittils, jag är fast.
Vill ha:
Illusionen om Gud - bok
Bruce Dickinson biografi - bok
Pengar - de är inte roten till allt ont utan det är snarare bristen på dem som är roten till allt ont.
Att någon ska ge min flickvän ett jobb i Falun.

söndag 1 november 2009

Maiden når botten


Efter bedrövliga X-factor kom Maiden igen tre år senare med en, eh fotbollsturné. Någon inom Maidens marknadsföringsstab kläckte idén om att ta bort fokus från musiken och den dåliga sångaren och istället lägga fokus på att bandet hade ett fotbollslag när de promotade nya plattan. Att maiden lirat fotboll på sina turnéer var inget nytt, men att det skulle ligga i fokus istället för musiken bekräftade farhågorna om att musiken inte skulle hålla hela vägen. Ett kortare och mer direkt album än föregångaren med några riktigt bra spår. Inledande Futureal är en fartfylld låt som spöar det mesta på X-factor, the Clansman ( Steve hade tittat på Braveheart) en episk men upplyftande låt samt delar av andrasingeln the Angel and the Gambler. Delar? Jo den Deep Purple doftande låten verkar vilja slå någon form av rekord i envist upprepande. Låtjäveln är ca 10 min och orden "Don´t you think I can Save you" upprepas till förbannelse i säkert 7 av de tio.
I övrigt är det fortfarande ett Maiden på tomgång, några schysta solon här och där men det känns mest trött.

"Futureal" 7
"The Angel and the Gambler" 4,5
"Lightning Strikes Twice" 2
"The Clansman" 8
"When Two Worlds Collide" 2
"The Educated Fool" 2
"Don't Look to the Eyes of a Stranger" 2
"Como Estais Amigos" 3
Betyg: 3,5