måndag 25 januari 2010

En sen julklapp från Ginger &:co

Ja det blev en sen extrajulklapp för alla Wildheartsfans då de beslöt sig för att släppa alla Chutzpahs japanska bonuslåtar på en separat EP kallad Chutzpah Jnr. Låtarna spelades in samtidigt som moderskivan men valdes till slut bort av olika anledningar. Alla spår är nya låtar förutom People who have died som är en cover av Jim Carroll.

1. Chutzpah Jnr
2. the Snake, the Lion, the monkey and the spider
3. All that zen
4. Vernix
5. under the Waves
6. Some days just fucking suck
7. People who have died
8. Zeen Requiem

Jag gillar hela EPn starkt vilket kanske inte är speciellt överraskande men fick jag som jag ville så skulle flera av dem vara med på Chutzpah från början, nästan som den Japanska men med några ändringar. Så här hade Chutzpah! sett ut om jag fick bestämma:

1. Chutzpah Jnr
2. The Jackson Whites
3. the Snake, the Lion, the monkey and the spider
4. John of Violence
5. You Are Proof That Not All Women Are Insane
6. Zeen Requiem
7. Tim Smith
8. Low Energy Vortex
9. Some days just fucking suck
10. You Took the Sunshine from New York
11. Mazel Tov Cocktail
12. Vernix




måndag 18 januari 2010

Bävern som fastnade

Den kultur hade en rolig nyhet idag:
"Kanadas näst äldsta tidskrift tvingas byta namn eftersom namnet fastnar i internetfilter som ska sortera bort porr. När tidskriften startade för nästan 100 år sedan verkade namnet säkert perfekt”, säger den ansvarige utgivaren Deborah Morrison till AFP." Läs mer på dn
Vad heter tidningen? jo "The Beaver"

fredag 15 januari 2010

Dr. Stein - Nej tack

Jag sitter och lyssnar på bajskorven som är Helloween - Unarmed (Greatest hits typ). Alltså jag är normalt inte missunsam men det finns musiker därute som förtjänar en stor publik bra mycket mer än dessa tyska lustigkurrar. Jag var ett fan när jag gick på mellanstadiet-högstadiet men sen gick det utför. Visst nån bra låt har de ju släppt med Deris på sång men dyngan väger över. Att de nu spelat in alla låtar på nytt (för att blåsa gamla medlemmar på pengar?), mycket sämre samt i halvakustiska, eurodiscoeffektsminnande hummortramsiga, auto-tuner versioner är den slutgiltiga spyan på alla gamla fans. För det är väl humor det handlar om? Någon tysk version av obegriplig humor. SLUTA GENAST SPELA MUSIK IHOP TACK SÅ MYCKET! Kolla nyinspelningen av Dr.Stein nedan och jämför med originalet. Visst originalet är inget mästerverk heller men ändå.




söndag 10 januari 2010

Mightees.se är öppet - t-shirts galore

Trött, trött eller tröttast? Min ögon har svårt att hålla sig öppna men nu får jag gå och lägga mig för nu är shoppen öppen.

tisdag 5 januari 2010

Snart öppnar en ny T-shirtbutik på en webb nära dig

God fortsättning! Som jag skrev tidigare har jag jobbat mycket i höst. Det vi (jag, Per Jonsson och Pontus Strålin) bl a jobbat med är att bygga en webbshop. Så på måndag öppnar äntligen Mightees.se. Vi kommer att sälja T-shirts från Amerikanska designers som inte finns på den Svenska marknaden sen tidigare till både killar och tjejer. Det är rock och vintage-inspirerat plus en del humor inblandat. Spana in bloggen Mighteesblogg så länge. Där kommer det dyka upp bl a tävlingar, intervjuer och annat skoj!