torsdag 18 februari 2010

Ont med High on fire

Satan vad ont det gör att ha skoj. Lirade badminton med Mr.P igår efter en veckas uppehåll och vi körde hårt i jäkligt högt tempo vilket min kropp informerarade om i morse.Nått annat som är hårt och gör ont på ett bra sätt är nya High on Fire utgåvan Snakes for the Divine. Det går att lyssna på hela skivan på deras Myspace. Gör dig själv den tjänsten å lyssna på hög volym. Play it loud mutha, som Dee Snider sa en gång i tiden.

måndag 15 februari 2010

Fear Factory, Gamma Ray och Metal


Okej Okej. Jag kommenterade en polares inlägg på fejsbook angående Fear Factorys nya platta. Han ansåg att den var hur bra som helst medan jag skrev att jag tyckte den var rätt blek. Väldigt metal, men blek. Efter många lyssningar så får jag lov att revidera min åsikt. Den är inte blek, den är faktiskt riktigt bra, så att Dino fick komma tillbaka var nog vad som behövdes för att visa var skåpet skulle stå. Jag går nog så långt att jag rangordnar den tvåa efter Demanufacture. Det ska ändå sägas att de inte tar ut svängarna speciellt mycket utan de håller sig inom ramarna för Demanufacture/Soul of a new machine soundet. Jag saknar de nyanser och hittiga refränger som Demnaufacture hade. Men men, man kan inte få allt. Den krossar det mesta i metalväg jag hört på ett bra tag.

En skiva jag däremot trodde skulle vara en självklar hit var det inte alls. Jo, jag talar om Gamma Rays skiva "To the metal". Till och med titeln känns skitnödigt töntig. Inte för att Gamma Ray någonsin varit speciellt tufft. De har ofta kommit med "vi är metalkrigare" texter (Heavy Metal Universe någon?) och andra tyska påhitt. Men, de har alltid varit med glimten i ögat och de har kompenserat med urstarka melodier, dubbeltramp snabbare än din morsa och falsettsång galore. Denna gång tryter inspirationen och till och med inhoppet av Michael Kiske känns rätt platt.
Vad sägs om dessa textrader?
"Fists are made of Iron
Bodies made of Steel
Dancing on a razor
Metal is the Deal
Hail"
Say no More, say no more, nudge nudge

torsdag 11 februari 2010

En hoppbacke för mycket

Falu kommun - idiotins högborg tycker att vi ska bygga nya hoppbackar. Läs och gråt här
Det är ju bra att satsa på en så stor och viktig grupp som backhopparna, bra tänkt där Mikael Rosén! Nu vet jag vem jag inte ska rösta på.

onsdag 10 februari 2010

Dribblers, fotboll och Mötley Crue

Några sena öl på Faluns bästa sportbar Dribblers i goda vänners lag är aldrig fel även om vi inte såg så mycket av matchen vi skulle titta på. Inte för att jag är överdrivet intresserad av fotboll. Visst är det kul som fan att titta på ibland men jag har inget favoritlag och är ej någon fanatisk tippare. Det är roligare att diskutera musik, film och nyheter från veckan som gått. På väg till muggen sprang jag ihop med min gamle vän Jonny som jag inte sett på väldigt länge.

Vi lirade hockey ihop när vi var små men kände ej varandra speciellt bra de första åren (det här var när vi gick på lågstadiet). I mitt hockeylag gillade alla Magnus Uggla, Roxette eller Svullo (som jag minns det i alla fall), tills jag sprang ihop med Jonny på Falu Marknad vid ett stånd som sålde begagnade OKEJ-tidningar, vi letade båda efter nummer med Motley Crue och WASP i och vips var vi polare. Mötley Crue var världens bästa band tyckte vi båda (tills vi upptäckte Iron Maiden) Det fanns någon som gillade samma musik som jag. Helt fantastiskt! Därefter började vi hänga och lyssna på musik, upplevde vår första "stora" konsert tillsammans, Europe, på Prisoners in Paradise turnén ´91 i Kupolen i Borlänge, startade vårt första band, han lirade gura, jag synt och senare trummor, slaktade låtar av Europe, ZZ-top och Metallica. Därefter blev det tidiga fyllor, mer musik och ständiga hyss.
Efter högstadiet så gled vi i sär, lite så som det kan bli och idag umgås vi inte alls men vi håller lite sporadisk kontakt. Jäkligt roligt att se han hursomhelst och jag ska göra slag i saken och ta en helkväll med honom nån dag framöver om han känner sig taggad.

fredag 5 februari 2010

Dalatrafik is a bunch of motherfuckers

Förbannade jävla Dalatrafik. Det har kommit krav på att Dalatrafik ska bli mer självgående ekonomiskt så därför har man höjt priset, vilket är förståeligt men att de höjer med 100 spänn igen på ett tvåzonskort är helt uppåt väggarna. De senaste åren har de höjt med nästan hundra spänn per år. På ett tvåzonskort får man endast åka mellan Falun och Borlänge, jippi! Nu kostar det alltså 840 spänn i månaden för att få nöjet att åka med Dalatrafik mellan de två orterna. Kan man samåka med en person så är det billigare att åka bil. Så mycket för den miljösatsningen. Dalatrafik ägs av landstinget till 50% och av kommunerna till 50%. Ska inte de se till att fler åker buss istället för bil och värna om miljön? Gissar att det är många som kommer att köpa några gamla billiga skitbilar att åka med istället för bussen i ren protest. Varför inte reklamfinansiera bussarna? Ha lite reklamvepor och skit som de har på tunnelbanan i sthlm?
Sen är ju tidshållningen sådär och tiderna man kan åka på är inte heller nå vidare, i alla fall inte kvällstid, Sista direktbussen går strax efter nio och ska man gå ut på krogen i Borlänge och se en spelning eller något så brukar de stänga kl 02.00. Bara för att tajma så går sista bussen 01.30. Tack för det Dalatrafik.