måndag 23 februari 2009

Fläsktvist

Som jag skrev tidigare har jag inte haft några förhoppningar på Suicidal Tendencies kommande skiva. Men efter att ha hört en liten preview här så börjar det faktiskt kännas lite spännande med en ny ST-platta. Klippet man kan höra pekar på en ljud- och stilmässig återgång till fornstora dagar, Rocky George-solon utan Rocky George ( Dean Pleasants istället), tungt gitarrkomp och sång som låter engagerad till skillnad från tramset från de två senaste skivorna. Hoppas det håller hela vägen! Här är deras nya fenomenale trummis Eric Moore

Truffle Shuffle någon?


Rykten om en Faith no More återförening till sommaren cirkulerar allt oftare, dock utan något bekräftat från någon fd bandmedlem. Men blir det av så blir det utan Jim Martin som sagt att han inte kommer att ta del av någon återförening enligt Blabbermouth.net. Men ett återförenat FNM med eller utan Jim Martin står i alla fall högst på 2009s önskelista så det är bara att hålla tummarna eller andra valfria kroppsdelar.

Deathstars nya platta Night Electric Night är en otroligt catchig historia som tar vid där Termination Bliss slutade. Hårt driviga låtar med refränger som sätter sig på en gång. Skivan har gått varm i min iPod ett tag nu och jag har svårt att spela något annat för tillfället. Whiplasher Bernadottes skönt överdrivna röst gör att de verkligen sticker ut i mängden. Tjejkörerna har fått en större plats denna gång vilket är ett kul grepp som tar fram popnerven i låtarna ytterligare.Varför inte kalla deras "Death Glam" för dödspop istället?
Appropå pop så såg jag melodifestivalen i lördags och fan vilka tråkiga artister och låtar det var. De enda som kändes fräscha var Rigo & the Topaz Sound featuring bla bla bla whatever som förutom en hyffsat svängig låt såg ut att ha roligt på scenen. Sen att liveframträdandet fått tagit baksätet på melodifestivalen tycker jag är tråkigt. Varför bemöda sig att rigga upp ett trumset när det är förinspelade trummor som hörs? Det går inte att komma ifrån att playback och singback är jäkligt töntigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar