onsdag 30 september 2009

Faith Divides us, Death Unites us

Hösten är här igen och det är många som inte gillar den verkar det som. Det gnälls både här och där över att sommaren är slut, men inte skulle en ny Paradise Lost-skiva passa lika bra till stålande solsken och bad som till kyla och höstmörker? Faith Divides us, Death Unites us som den heter är väldigt väldigt höstig och passar utmärkt till tända ljus och något gott att dricka. Lägstanivån är som vanligt skyhög då de molliga britterna levererar depp i världsklass. Återtåget till tyngre tongångar som påbörjades för en tre-fyra skivor sen fortsätter och det är riktigt tungt denna gång, men utan att förlora melodierna. Lyssna själv på den här: Paradise Lost – Faith Divides Us, Death Unites Us

Såg State of Play igår, en rulle med bland annat Russel Crowe, Helen Mirren och Ben Affleck. Oväntat bra thriller med konspirationer, snokande reportrar och lönnmördare. Från början var det tänkt att Brad Pitt och Edward Norton skulle gjort Crowe´s och Afflecks roller men tack och lov slapp vi den kombinationen. Jag hade iofs föredragit Norton före Affleck, men Brad Pitt är ganska överskattad och står sig slätt mot Crowe som i denna film levererar på hög nivå.



Nya Megadeth är inte alls så bra som vissa recensenter säger, tvärtom är den ganska tråkig med röriga låtstrukturer och Dave Mustaines nasala gnäll. Visst finns det höjdpunkter, tyvärr är de få och svåra att hitta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar